Volonteri Plavog telefona u prevenciji ovisnosti

lipanj 2014.

Završno okupljanje mladih uključenih u projekt Volonteri Plavog telefona u prevenciji ovisnosti održano je 24.5.2014. u Hotelu Dubrovnik.

U projektu su sudjelovali Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Gimnazija Lucijana Vranjanina, VII. gimnazija, Klasična gimnazija, Učenički dom Marije Jambrišak, Upravna škola, II. gimnazija, Škola za medicinske sestre Vinogradska, Učenički dom Škole za medicinske sestre Mlinarska, I. ekonomska škola, Učenički dom Dore Pejačević, Učenički dom Ivana Mažuranića, V. gimnazija i Učenički dom Hrvatski učenički konvikt.

S mladima su radile izvoditeljice Kristina Ćukušić, Nikolina Batista, Lucia Štampar, Iva Matijašić, Ksenija Novinc, Barbara Eva Prosoli, Martina Prosoli, Ana Mužak, Gordana Šimunković, Marijana Žitnik Sedak, Sanja Bilafer i Katarina Lončarić.ovber

---------------------------------------------

Grupa Prirodoslovna škola Vladimira Preloga - učenici su u svojoj školi proveli S.O.S. radionice na temu prevencije ovisnosti i jačanja zaštitnih čimbenika.

Grupa Gimnazija Lucijana Vranjanina i Prirodoslovna škola Vladimira Preloga - učenici su napravili video spot Zakaj si sretan koji možete pogledati ovdje:

Grupa Klasična gimnazija i Sedma gimnazija - učenici su osmislili pjesmu "Odaberi sebe" uz koju su u spotu ispričane životne priče triju likova koji su, unatoč borbi s ovisnošću, odabrali sebe.

Učenički dom Marije Jambrišak - učenice su sa svojim vršnjakinjama u Domu provele radionicu na temu samopouzdanja i životnih ciljeva.

Upravna škola - učenici su nacrtali strip Proživi životnu ljepotu o utjecaju ovisnosti na mlade.

Grupa Druga gimnazija - učenice su napravili video od fotografija koje prikazuju kvalitetne načine provođenja slobodnog vremena i zdrave stilove života.

Video možete pogledati na:

https://www.youtube.com/watch?v=am1x_ZqJUhs&feature=youtu.be

Grupa Srednja škola za medicinske sestre Vinogradska - učenici su osmislili i proveli radionicu za svoje vršnjake u školi na temu životnih ciljeva, smisla života i samopouzdanja.

Grupa Učenički dom Srednje škole za medicinske sestre Mlinarska - učenice su osmislile i održale tematsku večer u Domu pod nazivom Budi svoj i reci NE!.

Grupa Prva ekonomska škola - učenici su napravili video uradak na temu životnih ciljeva kako bi promovirali taj važan zaštitni čimbenik.

Grupa Učenički dom Dore Pejačević i Učenički dom Ivana Mažuranića - učenici su proveli radionicu o samopouzdanju kao zaštitnom faktoru u prevenciji ovisnosti nakon koje su uživali u zajedničkom druženju.

Grupa Peta gimnazija - učenici su napravili kratak video uradak kojem je temeljna ideja osvještavanje mladih o raširenosti i štetnosti ovisnosti o internetu.

Grupa Učenički dom Hrvatski učenički konvikt - učenice su u Domu organizirale, pripremile i vodile susret s gospođom Ivo Brčić, bivše ovisnice, koja je većinu mladosti provela u New Yorku ostvarući zapaženu manekensku karijeru.

 

Dvanaest grupa srednjoškolaca tijekom radionica bilo je potaknuto na osmišljavanje i provođenje vlastitih preventivnih aktivnosti za svoje vršnjake, a svoje uratke predstavili su na okupljanju.

Pogledajte fotografije s okupljanja:

Zahvaljujemo novinarki Ivani Sučić (HRT) koja je srednjoškolce intervjuirala za emisiju Izvan okvira.

Zahvaljujemo Ministarstvu socijalne politike i mladih, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i Johnsonu&Johnsonu na financijskoj podršci.

---------------------------------------------

 

   
Izrada i održavanje web stranica